Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

de katty in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 2095 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Nu mai facusem de ceva vreme salam de biscuiti, asa ca am prestat unul, la cerere, pe care l-am imbunatatit cu niste visine deshidratate

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • un praf de sare
  • 500 gr biscuiti populari
  • rom
  • 150 gr visine deshidratate
  • 100 gr nuca macinata+ pentru tavalit salamul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate:

Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai mici.

 Adaugam visinele si nuca macinata si amestecam usor. Pe o folie de plastic presaram nuca macinata. Punem jumatate din compozitie si ii dam o forma cat mai alungita. Presaram nuca macinata si rulam folia la capete strans.Aducem capetele sub rulou si il asezam pe un plan dur. Procedam la fel si cu compozitia ramasa. Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Portionam in momentul servirii.

TIPS-URI

1

putem inlocui visinele cu cirese deshidratate sau stafide sau putem renunta definitiv la ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta